Helikopterpiloterna släckte brand, då stjäl tjuvar deras väskor

Helikopterpiloterna skulle göra det sista eftersläckningsarbetet men när de kom tillbaka till sin tillfälliga depå var deras väskor stulna. 

 "Det känns jättetråkigt att människor kan sjunka så lågt när vi har ställt upp och kört i hur många dygn som helst dygnet runt" berättar Daniel Moverare, vd för Jämtlands Flyg AB, till Expressen.


Under den rekordvarma sommaren så har helikopterpiloternas fantastiska insatser hjälpt till enormt. Många har ställt upp genom att till exempel bjuda på något att äta under piloternas långa arbetspass. Men det verkar som inte alla uppskattar jobbet som pågår dygnet runt. 

Helikopterpiloterna fick en tråkig överraskning när de skulle göra det sista eftersläckningsarbetet vid Äxingmyrkullen i Jämtland. Piloternas väskor och värdesaker som de lämnat i den tillfälliga depån hade nämligen blivit stulna. Bland de stulna sakerna fanns plånböcker, bilnycklar, hemnycklar, jackor med mera. 

"Det är personliga värden vad vi uppskattar till 25 000 kronor och sedan är det lyftutrustning och verktyg för kanske lika mycket" säger Daniel Moverare till Expressen och fortsätter:

"Det känns jättetråkigt att människor kan sjunka så lågt när vi har ställt upp och kört i hur många dygn som helst dygnet runt och piloterna har slitit som djur för att få bukt med de här eldarna. Och så får man som tack att man blir av med sina personliga grejer och utrusning till helikoptrarna."

Stölden skedde på söndagen under eftermiddagen. 

"De var på väg att åka därifrån men skulle köra en sista gång – så någon gång under eftermiddagen var de där och norpande de där grejerna" berättar Moverare.

Enligt Expressen är händelsen polisanmäld och företaget har lagt upp ett Facebookinlägg om hjälp. 

DELA detta så att hjältepiloterna kan få tillbaka sina saker!