Hemköps smarta lapp till alla snattare - nu hyllas knepet av tusentals

Hemköp på Odenplan i Stockholm har som många andra butiker problem med snatteri, det rör sig mycket folk varje minut.

– Vi har väldigt många skolungdomar i butiken, en gång när jag kom dit var godishyllan helt länsad när de hade varit här på lunchen, säger butikschef Angelica Fantenberg som arbetat i butiken i tre år till Expressen.


Angelica säger att butiken ibland tar in butikskontrollanter som avslöjar snattarna – men att hon egentligen helst vill stoppa dem innan de lämnar butiken.

– När vi har kontrollanter som tar fast någon så kommer ju polisen, och föräldrarna kallas hit. Det blir ju så klart jobbigt för de som snattat, och är de över 15 så är det ju inte kul att få en prick i registret liksom. Lappen är ju för deras skull också, jag tycker ju om kidsen när de är här inne och INTE stjäl, säger hon till Expressen.

Angelica satte sig ner och skrev en lapp som skulle fånga snattarnas uppmärksamhet och vara rolig, men med syfte att faktiskt skrämma dem.

– Jag tänkte, ”Hur kan jag varna dem på ett lite roligt sätt?”. Jag fick idén från nätet, men skrev en egen lapp och satte upp den.

På lappen står: ”Vinn en FRI resa i polisbil! Bara genom att snatta i denna butik! SÄG HEJ TILL KAMERAN!”

Lappen har bara suttit i en vecka, men Angelica tror att den gett resultat då hyllorna sett ut som de ska sedan lappen kom upp. Det viktigaste för henne är att stoppa folk från att snatta. 

Dela gärna om du tycker att Angelicas idé förtjänar att hyllas.

Dela på Facebook