Annons

Hemlös valp viftar på svansen åt alla som går förbi för att få deras uppmärksamhet

Annons

En hemlös valp var fast besluten att den skulle räddas. Då tar en elefanträddningsorganisation hand om henne och letar upp ett nytt hem åt den lilla valpen.


Den lilla unga valpen satt vid en marknadsplats i Sri Lanka, viftandes på sin lilla svans varje gång det var någon som gick förbi. Hon gjorde vad hon kunde för att få någon att lägga märke till henne. Den som fick upp ögonen för valpen var Lek Chailert och andra modiga medarbetare för Elephant Nature Park. Elephant Nature Park ligger i Thailand och de tar hand om elefanter som blivit räddade från farliga situationer för att kunna ge dm en lugn och trygg fristad. Lek och hennes medarbetare var i Sri Lanka på forskningsuppdrag då de fick syn på den lilla hunden när de åkte igenom Nuwela Eliya.

Den pyttelilla hunden försökte få uppmärksamhet från någon genom att vifta på sin svans från sida till sida bland alla tusentals marknadsbesökare. Men de flesta ignorerade henne och skyndade snabbt förbi. Lek och hennes team stannade för att klappa henne, dock lite kort eftersom även de hade bråttom iväg.


Valpen valde då att följa efter dem och gjorde det ganska länge, så de stannade till igen, lyfte upp henne och tog henne tillbaka till platsen där de upptäckt henne. Men den lilla hunden fortsatte att följa efter dem, varpå deras hjärtan smälte och de valde att ta henne med sig.

Lek och de anda som hon var med bestämde sig då för att hjälpa till och rädda den här lilla valpen, men det var inte så lätt. De bad andra personer som gick förbi att ge henne ett hem, men alla sa nej när de fick höra att hunden var en tik.


Det såg ut som om deras ansträngningar var hopplösa, tills de kom på att de kunde fråga sin chaufför om han ville ta hand om valpen. Thushara valde att göra det. Lek och hennes medarbetare hjälpte till med hunden och gav den en filt som de la i en gammal resväska för att göra en säng, och de tvättade och borstade henne. De tror att de här var den första gången som hon äntligen fick vila ordentligt.

Det har gått tre år sen hon fick namnet Lek Lek. Idag är hon en del av Thusharas familj, och hon lever ett fint liv och är vid god hälsa. Och fastän det har passerat tre år så känner Lek Lek fortfarande igen sin räddare Lek när hon ser henne.

Vad tycker du om den här gulliga videon? Hade du kunnat motstå den här lilla valpen? Berätta för oss i kommentarerna och se till att du delar med dig av artikeln med alla dina djurvänner!

Annons