Hennes kudde fattade eld medan hon låg och sov. Då upptäcke hon den chockerande anledningen..

Många av oss är ibland lata med våra mobiltelefoner, vi lämnar dem på vår säng eller laddar dom på soffan med en kudde över mobilen. Men nu vill New York-polisen få fram varningen - sluta göra det!

Så många som 44 % har somnat med mobilen i direkt närhet till sängen enligt Pew Internet Project . Men många människor inser inte farorna med att ha sin mobiltelefon på laddning så nära sängen.

Polisen i New York postade bilder på sitt Twitter-konto på mobiltelefoner som har exploderat.

De sönderbrända kuddarna och lakan är en skarp varning till att vara försiktig med dina mobiltelefoner och andra elektroniska apparater när du är i sängen, eftersom de kan snabbt överhettas och fatta eld.

Mobiltelefon tillverkar varnar ägare att inte täcka enheten med lakan, din kropp, tjocka kläder eller annat material som påverkar luftflödet.

Om batterierna överhettas kan de smälta, explodera eller orsaka brand. En brandman berättar också till NBC att det är rekommenderat  att du ska lägga såna här typer av enheter på en hård yta så att värmen kan försvinna. 

Mobiltelefoner är inte de enda enheter som kan överhettas. Samma råd gäller för bärbara datorer, surfplattor och andra elektroniska apparater.

Pappan Dwayne Blanchard fick kännedom om farorna först när hans son bluetooth-högtalare fattade eld på sängen. På bilderna syns tydligt hur illa det kunde ha slutat med lite otur – det är rejäla brännmärken på såväl kudden som lakanen.

Inlägget från New York-polisen fungerar som en bra påminnelse till alla att vara försiktiga med sina mobiltelefoner och låta barnen förstå faran.

”Lägg inte din mobiltelefon under en kudde när du sover eller när du laddar den. Snälla dela det här tipset vidare och var säker!” skriver de på Twitter.

Nu hjälps vi åt att dela denna varningen som kan rädda liv!

Dela på Facebook