Hilda, 22, ofredades av man på spårvagnen – då kom en främmande tjej till undsättning och gjorde detta

Natten till söndag satt Hilda Rössle, 22 från Göteborg och väntade på spårvagnen vid 04-tiden. Det var mycket folk på platsen. Hilda satt själv och lyssnade på musik när hon märkte att en främmande man hade närmat sig henne.

– Jag tog ut hörlurarna och han frågade om jag hade cigg som han kunde köpa. Jag röker inte sa jag till honom och satte i hörlurarna igen, säger Hilda till Aftonbladet.

Men han slutade inte där. Han knuffade till henne igen. När hon frågade om hon kunde hjälpa honom med något sa han att han gillar hur Hilda ser ut och att hon får skylla sig själv eftersom hon är så söt.

Då höjde 22-åringen rösten och svarade att han måste förstå att småtjejer blir rädda av män som beter sig som honom. Det hindrade inte mannen från att besvära henne, vilket gjorde att situationen blev allt mer obehaglig.

Trots att det befann sig flera människor på hållplatsen och hört hela konversationen var det ingen som gjorde något, Hilda kände sig både utsatt och rädd. Plötsligt går en ung tjej förbi, ser situationen och ropar "Hej Jessica!", till Hilda.

– Helt plötsligt kommer det fram en tjej från ingenstans och säger ”Hej Jessika” och jag förstod direkt att detta är min chans och var med på samtalet direkt.

Mannen förstod att Hilda hade fått hjälp och lämnade platsen. De unga kvinnorna gjorde en high-five för att fira segern, men Hilda vet fortfarande inte vem hon är.

– Tjejen som hjälpte mig hade några fler i sitt sällskap och vi åkte alla spårvagnen hem för vi skulle alla till Kortedala och de ville inte att jag skulle åka själv. Men när vi alla skulle av så var det så mycket folk och vi kom bort från varandra så jag hann aldrig säga tack ordentligt.

Hilda vill nu tacka henne men kommer inte ihåg vad hon heter. Hilda säger att kvinnan var kring 23–25 år gammal och hade stort fint afro-hår.

Dela gärna artikeln så Hilda får tacka sin hjälte ordentligt!

Dela på Facebook