Historien bakom sorgliga bilden på elefanterna – fotografen vill belysa vidriga djurplågeriet

En indisk naturfotograf har visat den mänskliga behandlingen i värsta fall, med sitt vinnande foto som visar två elefanter som flyr en mobb som sätter dem i brand.

Biplab Hazras foto vann Sanctuary Wildlife Photography Awards, en tävling som hålls varje år av miljönyhetsmagasinet Sanctuary Asia.

Fotografiet, med titeln "Helvetet är här", visar en mamma och en elefantbebis som springer för sina liv i Bankura-distriktet i Västbengalen i Indien, efter en "folkmassan av flammande tjärbollar och knallskot" på dem.

Fotot på den brinnande elefantungen som skriker av smärta har chockat en hel värld. Men den är viktig för oss att se och ta till oss.

Fotografen beskriver hur han vid tillfället hörde elegantungens skrik – samtidigt som människorna ropade och skrattade. Han chockades.

Mainak Mazumder, som bor i Bankura, sa att det uppstått en konflikt mellan människorna och elefanterna ska vara att djuren i hög utsträckning skadar byggnader, grödor och marker, och i fjol dog 29 personer när man drabbade samman med elefanterna, skriver BBC.

– För de här kloka, smarta och sociala djuren, som bott på subkontinenten i århundraden, är helvetet här och nu, säger Hazra, enligt danska TV2.

Redan nu vittnar invånarna om att myndigheterna satt upp elstängsel för att separera djur och människor, enligt The New Indian Express.

– Kalven kanske inte avsiktligt brändes av byborna, men att kasta smällare och brandbomber på elefanthjordar är mycket vanligt i den här regionen, säger Hazra.

Efter 14 år som naturfotograf säger Biplab att han aldrig varit med om något liknande.

Här är fler bilder tagen av Biplab.


Dela på Facebook