Hjälte krossar ett bilfönster för att rädda hundar som håller på att dö av värmen

Vi är mitt i en av de varmaste somrarna på länge, så varför tycker folk fortfarande att det är okej att lämna hundar som fångas inuti bilar som blir så varma att värmen kan döda dem?

Den här veckan, i Bristol i England, på årets hetaste dag hittills, behövde en grupp oroliga arbetare rädda två hundar från en kokhet bil för att hundarna inte skulle dö av värmen.

Hundarna - en Chihuahua och en Staffordshire bullterrier blandras- hade lämnats i bilens bagageutrymme i 27 graders värme under 2 timmar. I bilen fanns inget vatten eller ens ett öppet fönster för frisk luft.

Bilen hittades parkerad på Tower Hill, nära Old Market rondellen i Bristol. Strax före 13:00 då solen är som starkast såg arbetarna de fångade hundarna. 


Som tur är krossade männen bilens fönster med hjälp av ett verktyg innan de låste upp dörren inifrån och släppte ut de två hundarna.

När förbipasserande bevittnade händelsen, rusade många över med vatten till de stackars hundarna.

Detta hände efter att RSPCA utfärdat en varning om djur vid varmt väder. Varningen kom efter att en frisk och hälsosam hund dött, vilket vi tidigare rapporterat om. 

RSPCA har fått hundratals samtal om djur i bilar men det verkar som om folk inte tar emot budskapet - en ny studie visade att 44 procent av hundägare har lämnat sin hund i bilen i genomsnitt åtta minuter en varm dag.


Tänk dig att vara i stekhet värme åtta minuter med päls. 

"Hundar dör i varma bilar!" skrev en förbipasserande på en lapp i bilen. Lappen fortsätter: "Du har blivit anmäld till polisen."


Holly Barber som är kampanjledare för RSPCAs kampanj "Dogs Die in Hot Cars" sa: "Jag förstår inte hur människor kan tro att det är acceptabelt att lämna en hund i en parkerad bil när temperaturen ute kan nå 30 grader."

"Det är helt svårt att förstå hur människor som tror att de är älskande husdjursägare kan betrakta detta som acceptabelt."

Om du ser en hund i en bil gör du så här:

1. Försök hitta bilens ägare. Om bilen står utanför en affär kan du be personal ropa ut i högtalaren och söka ägare. Om bilen står utanför ett hus kan du försöka plinga på. Du kan också försöka hitta ägaren via transportstyrelsens tjänst "Sök Fordonsuppgifter" och sedan söka efter telefonnummer på de internettjänster som finns.

2. Kontrollera om bilen är upplåst genom att känna på dörrar.

3. Kontakta polisen. (112 i en nödsituation annars 114 14).

4. Skriv upp registreringsnummer, vad klockan är och hur ventilationen tillgodoses.

5. I nödfall krossa rutan.

Hur kan man göra så här? DELA så att alla blir medvetna om riskerna!


Dela på Facebook