Annons

Hjort håller på att drunkna i isvak: Räddas i sista sekund men hjältarna är inte de du tror

Annons

Så fin som vintern kan vara, kan det också vara fullt av farliga utmaningar. Vägar som blir hala. På grund av detta måste vi alla vara extra vaksamma under vintermånaderna.

Även sjöar och andra vattenkällor som fryser kan bli livsfarliga för både människor och djur. En hjort befann sig i en livshotande situation när den föll i en frusen flod i Sibirien. Lyckligtvis upptäckte några lokala jägare djuret som kämpade i det iskalla vattnet.


Det låter kanske inte som att det hör till vanligheten att jägare hjälper djur, men i just det här fallet var det faktiskt så. Men jägare vill inte bara djur för att vara grymma. De är fortfarnade människor med goda hjärtan.

Hjorten hittades flytande i den frusna floden Barguzin nära Ulan-Ude i östra Sibirien, Ryssland. De fyra männen arbetade outtröttligt för att skära en väg ut ur isen för att dra hjorten ut ur floden. Hela räddningstiden tog mer än fyra timmar i frysande temperaturer.

Aleksej Baluey som filmade det hela hörs säga: ”Vi måste få den från kylan”. I det ögonblicket började männen massera djuret för att försöka återställa cirkulationen i den frysande hjorten. 

De lyckades så småningom få upp den ur vattnet och tog den till ett närliggande garage där de torkade och värmde upp den iskalla hjorten. 

De matade även hjorten med lite ister och 150 milliliter vodka för att värma den från insidan.

När hjorten var stark nog tog de med den till skogsbrynet och den skuttade snabbt iväg in i skogen. Vi är så glada att männen var där för att hjälpa hjorten. 

Här kan du se en video från räddningsaktionen:

Annons