Hon bet så mycket på sin nagel att hon fick amputera tummen

Sedan den idag 20-åriga Courtney Whithorn från Australien var 16 år bet hon så mycket på sina naglar på grund av mobbning i skolan att hon fyra år senare fick amputera sin tumme. Det hände på grund av att en mycket sällsynt form av hudcancer utvecklades i tummen.

Det skriver flera medier, bland annat Metro, Newsweek och Daily Mail och nyhetsbyrån Mercury Press.

Dolde tummen

Den grova mobbning av Courtney kulminerade med hon reagerade med att tugga bort hela sin nagel 2014. Därefter Courtney var så generad att hon höll sin tumme gömd från sin familj och vänner genom att knyta sin hand och gå med konstgjorda naglar i fyra år.

Men Courtney Whithorn hade förorsakad en sådan våldsam trauma i sin tumme som utvecklat en sällsynt form av hudcancer med den engelska/latinska namnet 'acral lentiginous subungual melanoma'.

Courtney sa: "När jag fick reda på min tumm-bitning var orsaken till cancer, krossade det mig.

Sedan Courtney fick sin chockdiagnos i juli i år har hon opererats fyra gånger i tummen. Och medan läkarna försökte rädda Courtneys tumme, blev hennes tumme nyligen amputerad vid den fjärde operationen för att försäkra sig om att cancern inte sprider sig.

Så voldsom så Courtneys tommefinger ud, efter at hun havde bidt hele sine tommelfinger-negl af. (foto: Mercury Press)

Huden blev svart

För Mercury Press, säger Courtney: "Jag var helt upprörd när min hud på min tumme började bli svart. Och jag visade min tumme till andra för första gången i år, säger Courtney att han initialt uppsökte en läkare av kosmetiska skäl. Där hänvisades hon till en plastikkirurg som snart upptäckte att det fanns något allvarligt fel på tummen. Och efter ett vävnadsprovtagning fann läkarna att Courtney hade cancer i tummen.

- När man tänker på hur många barn och ungdomar som biter på sina naglar, är det galet att det var så allvarligt för mig, säger Courtney, som vill varna andra om nagelbitning genom att berätta sin egen historia.

Credit: Caters

Utsatt för mobbning

Som 16-åring blev Courtney plötsligt ett offer för grov mobbning i skolan och den resulterande ångest och stress ledde henne att bita naglar ännu intensivare än hon brukade.

- Det började cirkulera rykten om mig i skolan. När jag satt vid lunchbordet i skolan, blev jag helt ignorerad av de andra som om jag inte existerade. Jag började bita naglar som en slags reaktion på mobbning. När jag bet av hela min nagel i 2014 märkte jag faktiskt att jag såg hur mycket blod det fanns, säger Courtney, som nu vill ge gott råd till andra som biter naglar.

Här är Courtney på sjukhus i samband med en av hans operationer i tummen upp.  (Foto: Mercury Press)

Dela gärna vidare detta för att varna andra som bitar på sina naglar hur farligt det kan vara.

Dela på Facebook