Hon dog - men hon fick hennes sista önskan uppfylld, det gör mig tårögd

hast

Sheila Marsh fick hennes sista önskan uppfylld, att se sin favorit häst Bronwen strax före sin död

En cancerpatient har avlidit efter en sista farväl till sin favorithäst utanför sjukhuset där hon behandlades.

Personalen på Royal Albert Edward Infirmary i Wigan gav Sheila Marsh hennes sista önskan, genom att arrangera ett besök av två av hennes hästar på måndag eftermiddag.

Sjukhuset sade att 77-åringen, som inte kunde tala ordentligt på grund av sjukdom, "försiktigt kallade" på hennes favorithäst, som sedan kelade hennes kind.

Fru Marsh, som brukade arbeta på Haydock Park, dog tidigt på tisdagen.

Mormodern från Wigan hade sex hästar, tre hundar, tre katter och andra djur.

Men efter ett avskedsbesök från en av hennes hundar i helgen, sade hon till sjukhuspersonal om sin önskan att se sin favorithäst Bronwen, som hon hade sökt efter under de senaste 25 åren.

De Bronwen och en annan häst för att komma till sjukhuset parkeringen, där sjuksköterskor var med Mrs Marsh som låg i sin säng.

Sjuksköterskan Gail Taylor sa: "Hästen, Bronwen, gick stadigt mot Sheila.

"Sheila kallade försiktigt till Bronwen och hästen böjde sig ner ömt och kysste henne på kinden som de sade sina sista farväl."

hast2

Sheilas dotter var verkligen glad för den fina gesten:

”Det var verkligen viktigt för mamma. Hon var en av de hårdast arbetande människor du kan träfa och hon skulle göra vad som helst för vem som helst”, säger Tina.

hast3

Sheila dog dagen efter besöket.

”Det här var uppenbarligen extremt viktigt för Mrs Marsh och hennes familj och vi känner oss privilegierade som kunde erbjuda henne detta i denna kritiska punkt”, säger en av sjukhusets chefer Pauline Law.

hast4

Dela på Facebook