Hon fotade sköterskan och mamman på toaletten – nu har bilden och historien delats över 70 000 gånger

Det finns få stunder där kvinnor är mer sårbara än strax efter att de har fött, och ett viralt foto har påmint mammor den ovärderliga hjälp som sjuksköterskor erbjuder under den stunden.

Författaren och mamman till fyra barn, Jill Krause, delade ett foto av det ögonblick när en sjuksköterska hjälper en nybliven mamma på badrummet. Bilden fyllde Jill med tacksamhet för dessa hårt arbetande sjukvårdspersonal, och skrev ett inlägg på Facebook för att säga tack. Inlägget spreds snabbt och har nu över 70 000 delningar.

Under bilden har Jill skrivit:

– Jag kommer aldrig att glömma ansiktena på de sjuksköterskor som följde mig till badrummet efter att ha förlöst mina barn. I det ögonblicket var jag så utsatt, så trött, rädd, skakig. Min svullna mage tömdes på luft och min blygsamhet var sedan länge borta.

Kvinnor började svara med egna berättelser om sjuksköterskor som hjälpte dem.

– Utan att jag hade bett henne om det, så tog min sjuksköterska min mobil och fotade mig och min pojkvän ögonblicket då de la min bebis på mitt bröst för första gången. Det var en av de finaste saker någon hade kunnat göra för mig den dagen. Jag kommer alltid att vara tacksam, skriver en kvinna.

– Jag var så trött och hade så ont efter en lång förlossning och ett kejsarsnitt, och så fort jag kom till duschen stod jag bara där – orörlig av smärta. Min fina sjuksköterska tvålade in min kropp och duschade av mig. Jag kommer aldrig att glömma henne, skriver en annan kvinna.

– Jag skrattar alltid när en nybliven mamma ber om ursäkt till mig för att jag måste hjälpa dem. Det är del av upplevelsen. Om det besvärade mig skulle jag valt fel yrke. Jag säger alltid: du har just varit med om att en människa kommit ut ur dig kropp, snälla låt mig hjälpa dig. Jag vet hur ont det gör. Slappna bara av och låt mig hjälpa dig!, lyder en av kommentarerna från en sjuksköterska.

Kvinnan bakom den imponerande bilden, fotografen Katie, från Kentucky i USA, dokumenterar förlossningar. När hennes kunder når 38 veckors graviditet betyder det att hon ska packa väskorna, ladda kameran och åka till sjukhuset när än det är dags.

– Genom att vara fotograf är jag delaktig i några av livets de mest värdefulla milstolpar, säger Kate till Daily Mail och fortsätter:

– Med det här jobbet följer ett tungt ansvar som jag är väl medveten om och jag gör mitt bästa för att uppfylla förväntningarna.

Visst förtjänar speciellt sjuksköterskor, som sliter hårt för en rätt dålig lön, allt stöd och alla lovord de kan få? Håller du med om det får du gärna dela artikeln vidare.

Dela på Facebook