Hon gifte sig med make i bara sex veckor innan han försvann. 68 år senare, får hon veta att han dog som en krigshjälte.

Peggy Harris är en kvinna från Vernon, Texas som gifte sig med sin make Billie tillbaka i 1940.talet. De var bara gifta i sex veckor innan Billie utplacerades av Förenta staterna för att bekämpa i andra världskriget.

Billie lämnade 17 juli 1944 och sedan dess har Peggy inte hört något från sin man.

Det tog 68 år för Peggy att ta reda på vad som hände med hennes make. Ursprungligen trodde hon att Billie dödades i strid. Därefter fick hon veta att hennes man levde och skulle snart komma hem. Senare blev hon återigen berättad att hennes man hade dött. Förvirringen över hennes makes ställning var en enorm tyngd på Peggys hjärta, men eftersom tiden bar på, började hon mer och mer att tro att hennes man hade dött under kriget.

På grund av förvirringen och kommunikationsfel skrev Peggy till kongressledamöterna i hopp om att få ett bekräftad status på hennes man. Hon fick slutligen veta att Billie hade markerats som SIS (Saknad i strid).

Sedan tog hon saken i egna händer tillsammans med sin kusin, Altion Harbvey. Båda började göra en djup privat undersökning. Genom sin egen grävning i det hela så upptäckte de att Billie faktist begravdes i "Normandies kyrkogårdar". Det tog 68 år för Peggy att äntligen få veta vad som hände med hennes man. Han dog som en hjälte.

Titta på videon här nedan för att få höra mer om Peggys odödliga kärlek för sin man. Hon gör ett årligt besök till kyrkogården för att hedra hennes make!

Vänligen dela denna fantastiska berättelse med dina vänner på Facebook.


Dela på Facebook