Hon häller salt i en strumpa, och det är lysande. Detta kan hjälpa alla!

Snart kommer det att bli kallt ute och då blir vi mer utsatta för sjukdomen. En av de vanligaste anledningen till att vi blir smittade är förkylning, och symtomen kan bland annat vara öroninflammation.

En öroninflammation börjar ofta med en förkylning. Förkylningsviruset gör det svårare för slemhinnorna i näsan och öronen att försvara sig mot bakterier. Bakterierna kan då orsaka en infektion i mellanörat och man får en öroninflammation.

salt1

Lyckligtvis finns det botemedel som kan ge snabb lindring för vanliga öroninflammationer.

Öroninflammation kan vara smärtsamt, och när det inte går över så att man kan vara fruktansvärt trött och överväldigad. Lyckligtvis har en naturmedicin spridits på internet, och det kan vara en stor hjälp nästa gång du har öronvärk.

Allt du behöver är en vit strumpa ...

salt2

Fyll strumporna med grovt havssalt. Det bör vara så finkornigt som möjligt, så att det inte sipprar ut. 2-3 dl borde räcka.

salt3

Häll i saltet i strumporna, kort och gott.

salt4

Efter att ha fyllt strumpan med salt, gör en dubbelknut så du får ett stabilt och tätt paket.

salt5

Värm sedan strumpan i en stekpanna i 4-5 minuter, se till så att den inte blir för het. Använd medelvärme och vrid strumpan ofta tills saltet är lagom varmt. Det är viktigt att du använder en vit strumpa eftersom färgämnen kan lätt brännas.

Du kan också varma strumpan i en mikrovågsugn, men var försiktig. Saltet kan bli mycket varmt och kan lätt brännas. Värm den inte mer än 5 sekunder åt gången.

salt6

Kolla en extra gång hur varm strumpan är, så att ingen bränner sig. Du kan också vänta en stund, sedan lägga strumpan vid örat och på kinden. Smärtlindringen borde börja verka inom några minuter. Skönt! Du kan använda samma strumpa igen, tänk bara att värma den före användning!

salt7

Dela på Facebook