Hon hittar 7 stora hästar sovandes i stallet. Titta när hon slår på kameran…

Liz Mitten Ryan vandrade glatt runt på sin hästgård när hörde ett konstigt ljud från en av stallen. När hon kommer in, kunde hon inte tro vad hon såg! En hel grupp hästar kopplar av efter att ätit en större måltid på morgonen.

Liz driver en speciell hästgård vid namn Equinisity. Människor från hela världen kan komma och besöka henne och testa på att leva nära naturen, vilda djur och hennes hästar. Alla hästar har fötts och vårdas med mänsklig kärlek och ömhet, de har stora ytor att röra sig på och det var en solig och skön dag ute. Ändå hade alla hästarna bestämt sig för att gå in i den öppna ladan den här dagen.

De hade precis ätit och ville helt enkelt smälta maten i skuggan en stund. Flera av dem passade på att släppa väder samtidigt, och det var det ljudet som Liz hade hört utifrån.

Det är inte ovanligt att hästar vilar och sover i grupp, men de måste vara helt avslappnade och trygga med varandra och omgivningen. Ofta stannar en av dem vaken för att hålla vakt. Men just den här dagen verkar de snarare mysa tillsammans än att sova!

Ingen av dessa hästar lider av kolik av något slag. Liz älskar dem så mycket och tar väl hand om dem dag ut och dag in. Men som många andra arter kan också hästar få lite gasbildningar och det finns bara ett sätt att råda bot på det!

DELA gärna videon - dessa hästar är ju helt underbara!


Dela på Facebook