Annons

Hon hör ryktet om hunden som gråter på berget om natten – gör makalös upptäckt på 4000 meters höjd

Annons

Efter att ha hört rykten från människor som trodde att de hade hört en hund gråta någonstans högt uppe på Mt. Bross, i Colorado, USA, visste Trinity Smith att hon var tvungen att försöka hjälpa.

I det öde landskapet på berget, över 4000 meter över havet, verkade det omöjligt för en tam hund att överleva där ensam länge, vilket ledde till att många trodde att ljudet de hörde på natten var en prärievarg.

Men Smith tog chansen och vandrade upp ensam om det verkligen fanns ett förlorat husdjur som behövde rädda.

Det var då hon hörde ljuden av en hund som skällde.

Smith försökte desperat hitta var ljudet kom ifrån, men kunde inte spåra hunden. När natten började falla, tvingade mörkret henne att sätta sökningen i väntan, även om hon vägrade ge upp helt. Nästa dag återvände hon till Mt. Bross, den här gången tillsammans med sin vän, Sean Nichols.

Den här gången gav insatsen resultat.

Precis när de var på väg att ge upp hörde de något. Ett hundskall.

De gick efter riktningen de hört hunden och fick syn på en mager kundkropp, hopkurad på en sten. Det var tydligt att hon var inne på sina sista dagar. Nichols bar ner henne från berget till säkerhet.

Vad Smith och Nichols inte visste vid den tiden var att hunden, vars namn är Chloe, faktiskt hade överlevt i sex långa veckor i den hårda miljön. Den 14-åriga hunden hade gått iväg på en promenad med sin ägare nära Mt. Bross i mitten av augusti. 

Hennes familj var förkrossade. Efter veckor av sökande utan framgång trodde de att hon hade gått bort.

Trots sin ålder och den ogästvänliga omgivningen överlevde hon. Hon vägde bara 12 kilo och hennes kropp var skinn och ben. 

Trinity och Sean lyfte genast upp Chloe och bar ner henne till sin bil. De gav henne något att äta och skrev på sociala medier att de hittat hunden som skällde på natten.

Chloes familj fick snabbt reda på att hon hade räddats, de kunde träffa Smith och Nichols på en parkering där de hade tagit henne för att få mat för ett tårfyllt återseende.

Det har bara gått några dagar sedan hon räddades, men hunden återhämtar sig snabbt. 

Trinity och Sean har varit och hälsat på Chloe i sitt hem och de har blivit riktigt goda vänner med henne. 

Tack vare Smith och Nichols engagemang, är hon återigen omgiven av värme och kärlek.

Annons