Hon la upp två bilder på Facebook. Den ena döljer en fruktansvärd hemlighet.

Amber Smith från England kämpar med ångest. Detta leder till regelbundna panikattacker. Amber laddade upp ett foto av sig själv på Facebook  och skrev ett inlägg som vi tror är så träffande att det bör delas.

"Översta bilden: Det jag visar upp för världen via sociala medier. Uppklädd, sminkad och med fotofilter i mängder. Min ”normala” sida.

Undre bilden: Tagen ikväll, kort efter att jag genomlidit en panikattack på grund av min ångest. Också min ”normala” sida, en sida som de flesta människor inte ser.

angst

Här följer fortsättningen på Ambers viktiga och uppmärksammade inlägg:

Jag är så sjukligt trött på att det är 2016 och att det fortfarande är så mycket stigmatisering kring mental hälsa. Jag äcklas av att så många människor är så okunniga och fördömande kring ämnet.

Det sägs att 1 av 3 personer kommer att drabbas av mental ohälsa någon gång i deras liv. 1 av 3! Förstår du hur många människor det motsvarar världen över?!

Trots detta så tvingas jag, som kämpat med ångest och depressioner i många år, höra kommentarer som ”det går över”, ”du behöver inga tabletter, var bara gladare” eller ”du är för ung för att lida av nåt sånt”.

DRA ÅT HELVETE!

Dra åt helvete alla ni trångsynta människor som tror att bara för att jag ser ”frisk” ut inte kämpar mot ett monster i mitt huvud varje enskild dag.

Någon sa faktiskt till mig: ”Är inte du för ung för att lida av ångest och depression? Vad finns det egentligen att vara deprimerad över i din ålder?”. Wow, bara wow.

Jag är stark som person, jag har upplevt en hel del skit i livet (precis som de flesta andra). Jag kommer klara mig. Jag har världens bästa familj och vänner omkring mig och är tacksam varje dag för att de har tålamodet att hjälpa och stötta mig.

Till alla ni som går igenom samma sak: Snälla, lid inte i tystnad. Det finns så mycket stöd att få – var inte rädd för att be om hjälp.

Det här är anledningen till att jag inte nog kan betona hur lite det kostar att vara trevlig mot andra. Mobba inte någon, tryck inte ned andra människor och det svåraste av allt (vilket vi alla gjort någon gång) – döm inte någon annan.

Vi är alla människor oavsett ålder, nationalitet, religion, välstånd eller jobb. Vi måste lyfta upp varandra istället för att bryta ned varandra.

Peace & love, alla ☮❤

P.S. Var inte rädd för att dela detta, vi måste göra folk medvetna. Ju mer medvetenhet, desto färre människor behöver lida i tystnad.

Dela gärna detta. Detta behöver mer uppmärksamhet. Ju fler människor som är medvetna, desto färre kommer lida i tystnad.

Dela på Facebook