Hon stoppade grabbgängets planer – de pratade om att utnyttja berusad tjej

På tunnelbanan hem såg Daniella ett grabbgäng som pratade med en mycket berusad tjej. Först trodde hon de var vänner - men då hörde hon killarna skryta om allt de tänkte göra med tjejen. ”De sa verkligen hemska saker, så jag bestämde mig för att göra något”

Publicerad av ViralKing, gilla oss gärna:

exs

Det var mitt i natten, för någon vecka sedan, som Daniella tog t-banan hem i Stockholm. I samma vagn satt ett grabbgäng på fyra killar i 25-årsåldern.

I vagnen fanns även en ung kvinna som var mycket berusad. Kvinnan stod lutande mot väggen, men hasade mer och mer ner på golvet, för att till slut sitta lutad mot väggen och halvsova.

Tänkte ta med henne hem

– De här killarna började att prata med henne, och jag tänkte först att de måste känna varandra. Hon var så berusad att hon knappt förstod att de pratade med henne. Men när en av dem frågade vad tjejen hette så förstod jag att allt inte stod rätt till, säger Daniella.

Hon hörde hur killarna började att prata om att de ”borde ta med tjejen hem”. De pratade även, tillsynes oblygt, om vad de tänkte göra med den berusade kvinnan.

– Sättet de pratade på, och vad de sa, var väldigt otrevligt. De sa att de tänkte sätta på henne, knulla henne, skrattade och sa att hon ändå inte skulle komma ihåg något nästa dag, berättar Daniella.

Då grep hon in

Daniella kände direkt att hon måste göra något.

– Jag kände att ringa polisen kommer inte hjälpa, de kanske inte skulle hinna fram i tid. Och för mig som ensam tjej gå fram och säga åt de här killarna, det kändes heller inte helt tryggt, säger hon,

Men då plockade Daniella fram skådespeleriet – gick fram till den berusade kvinnan och låtsades att de var vänner.

– Jag sa något i stil med, hej vad kul att se dig, var har du varit? Då blev killarna lite paffa och de slutade att prata med henne.

Vem hade hjälpt mig?

Det visade sig att kvinnan var på väg hem, men hade hamnat på helt fel sida av stan. Daniella lyckades ta reda på var hon bodde och såg till att hon kom hem med taxi.

Dagen efter fick hon ett tacksms från kvinnan.

– Hon skrev att jag hade varit en ängel och tackade mig för att hjälpt henne hem.

Trots att allt gick bra, har händelsen lämnat sina spår.

– Man vet aldrig om det bara var snack, men jag bedömde att det inte var okej, det var för grovt. Du ska kunna ta t-banan hem berusad utan att något händer dig. Jag tänkte att den där tjejen kunde ha varit jag, vem hade hjälpt mig då? Det var ganska omtumlande, berättar Daniella.

Publicerad av ViralKing, gilla oss gärna:

[adsenseCodeOne]

Dela på Facebook