Hon tvingar sin ökenräv att bli vegan – 2 år senare händer detta

Ökenrävar, eller fennek som de också kallas, äter insekter, fåglar, kaniner och ägg, men den här gör inte det. I åratal har den veganska bloggaren Sonia Sae från Barcelona i Spanien, tagit hand om sin ökenräv Jumanji på en vegansk kost och har utvecklat alla slags hälsoproblem. Nyligen arbetade dock ett fåtal personer hårt för att sprida ordet om detta beteende som de kallar missbrukande.

Ökenrävar är inte tillåtna som husdjur i Sverige, eftersom de är vilda djur. Men i vissa andra länder är det tillåtet för privatpersoner att ha dem som husdjur. 


Enligt experter består ökenrävens naturliga kost i naturen av ca 90% djur och insekter medan resterande 10% består av olika växter som de gräver upp. Naturligtvis behöver de mycket protein när de bor i fångenskap också. Men hans matte Sonia anser nämligen att alla djur förtjänar att leva, och att döda ett djur är likställt med mord. Därför får inte heller Jumanji äta något kött.

Ökenräven behöver verkligen kalcium och taurin. 

Sae har redan medgett att Jumanji är halvblind, lider av kramper och har ett allvarligt hudallergi. Hon vägrar dock inse att kosten är en orsak till dessa problem

Men hennes beslut har väckt starka reaktioner bland följarna på sociala medier. 

En av dem som har reagerat starkast är Alice Natanya Moore. Hon har publicerat flera inlägg på Facebook där hon anklagar Sonia Sae för djurplågeri.

”De (ökenrävar, reds anm) är INTE allätare. Om du ger en ökenräv en sådan diet kommer de att bli sjuka, det är inte tillräckligt för dem. I det vilda äter de 90 procent kött och insekter. De andra 10 procenten består av rötter och frukter, men det är bara ett supplement och ska inte vara en stor del av deras diet.” skriver hon.

Så här såg Jumanji ut innan vegankosten…

…med hur han ser ut idag:


Vad tycker du om Sonias beslut att mata sin räv med vegansk kost?