Annons

Hon upptäcker att hennes dotter mobbar en klasskamrat, så hon tömmer hennes rum på möbler och leksaker

Annons

Att vara förälder är inte enkelt för någon: under ett barns uppväxt kan vardagsproblemen var många och handla om allt möjligt, från "enkla" diskussioner om småsaker till storgräl. Mammor och pappor har en fundamental uppgift under barnets uppväxt då de ska leda hen in på rätt väg för att de ska bli bra vuxna personer med respektfulla och osjälviska beteenden.

Men ändå är det inte så enkelt och barnen kan, trots god vägledning från de vuxna, inte alltid bete sig som vi skulle vilja. Det vet Amanda Mitchell, en kanadensisk mamma som blev omtalad för att exemplariskt ha straffat sin 9-åriga dotter Hannah, när hon upptäckte att hon mobbade en annan flicka i skolan. Vad gjorde hon då? Jo, hon gjorde om hennes rum till ett sorts... fängelse.


När Amanda upptäckte hur allvarligt hennes dotter hade betett sig i skolan mot en av sina klasskamrater så såg hon bokstavligen rött. Hon resonerade som så att om hennes dotter valde en väg kantad av lögner och negativa beteenden så skulle hennes öde, som vuxen, inte se något vidare ut och hon skulle kanske till och med riskera att hamna i fängelse.

Därför skapade hon, som hon själv kallade det, ett "ungdomsfängelse" i dottern Hannahs rum. Under kort tid tömde hon rummet på alla möbler, leksaker och dotterns accessoarer. Det enda som hon lämnade kvar var sängen, en kudde och ett ombyte kläder som Amanda skulle tvätta varje kväll för dottern att ha på sig under en vecka.

Vi behöver inte nämna dotterns förvåning och missnöje när hon upptäckte hur hennes mamma hade valt att straffa henne. För Amanda var mobbning absolut oacceptabelt  och därför bestämde hon sig för att agera strängt. Förutom det kala tråkiga rummet så tvingade den här tjejens mamma henne att skriva fraser som:

"Jag ska inte ljuga", "Jag ska vara snäll i skolan" eller "Jag ska ta ansvar för mina handlingar" 50 gånger varje dag i veckan. Hennes enda tröja hade också anti-mobbningsfraser på sig.


När kvinnan la upp fotografier på det tomma rummet på Facebook där hon förklarade vad hon hade gjort så startade ett riktigt "fall" på nätet. Bland personerna som hade svarat henne så fanns det absolut de som kommenterade positivt vad gällde straffet, och ansåg det vara rätt, passande och nödvändigt för att få flickan att förstå vikten av att inte ha vissa beteenden. Men andra användare ansåg dock att det var överdrivet och alldeles för hårt, och kritiserade Amanda direkt.


"Jag tycker inte att det är ett särskilt hårt straff. Om Hannah växer upp och bryter mot lagen så leder det till fängelse, och det är inte vad jag vill för mina barn. Jag tror att problemet hos dagens generation grunder sig mycket i otillräckliga straff."

Efter denna händelse så meddelade Amanda att hon hade pratat med dottern som insåg felet i det hon gjort och var mycket ledsen. Hon hade till och med skrivit en ursäkt till klasskompisen och läraren. "Jag vet att jag inte gjorde fel - fortsätter mamman - jag gör allt i min makt för att hjälpa henne".

Vad tycker ni? Rörde det sig om ett för hårt straff.

Annons