Hon var en tonåring när hennes pojkvän slog henne. Men när hennes huskyvalp växer upp och gör detta? Makalöst!

Enligt National Coalition Against Domestic Violence så blir en kvinna slagen eller överfallen en gång var nionde sekund. Många av dessa offer har husdjur som också har utsätts för övergreppen av förövaren. Amanda vet smärtan och trauman med hur det är att leva med en hustrumisshandlare, nu har det gått tre år sen som Amanda Trop var i den våldsamma förhållandet.

Här nedan kan du läsa hennes inspirerande berättelse om hur hon tog sig ifrån sin våldsamma pojkvän som hon så länge var för rädd för att lämna.

husky1

I flera år var Amanda Trop fast i ett våldsamt förhållande. Hon blev kontrollerad och misshandlades. Liksom offer av våld i nära relationer var hon för rädd för att lämna sin partner.

husky2

För tre år sedan adopterade Amanda en övergiven huskyvalp som hette Kyro som hon hittade via en annons på nätet. De bildade snabbt ett starkt band.

Kyro blev Amandas tillflykt när hennes pojkvän misshandlade henne.

husky3

Men en dag tog Amandas pojkvän ut sin ilska på Kyro. Det var första gången som hunden, och inte Amanda, blev offer för pojkvännens misshandel. Detta var den sista droppen.

Amanda tog Kyro och gav sig av.

husky4

Med Kyro vid sin sida, fann Amanda modet och styrkan att lämna sin pojkvän för gott. De började tillsammans att utforska naturen och åka på äventyr nära Stilla havet i nordvästra USA.

Snart insåg Amanda att bilderna hon tog under deras resor – speciellt på Kyro – hjälpte henne att finna en oupptäckt passion och talang för fotografi.

husky5

Deras äventyr blev Amanda frälsning. Han växte upp till att bli magnifik, 40 kilos husky och huvudmotivet i sin mammas fantastiska verk.

”Än i dag, när jag tittar in i hans stora blå ögon, vet jag att vi båda vet om att vi räddade livet på varandra,” skriver hon på Buzzfeed.

husky6

Amanda använder nu sociala medier för att hålla sina följare och kära uppdaterade om sina resor. Hennes inspirerande berättelser sprider ett budskap om hopp till andra som lider av våld i hemmet. 

huskt6

”Det har inte varit lätt att genomleva minnena av övergreppen, men mitt mål är att hjälpa till att inspirera andra som är (eller har varit) i samma situation som jag,” skriver Amanda. ”Du kommer att hitta dig själv igen. Jag hittade min fyrbenta riddare – vem vet var din väntar?”

Dela Amandas och Kyros berättelse om hopp med dina vänner och familj!

Dela på Facebook