Annons

Hot mot Telia i Norge efter Hijab-reklam - se filmen här

Annons

Telias huvudkontor i Oslo har fått ta emot hot efter att ha publicerat en reklamfilm där en kvinna kastar av sig slöjan. En mängd klagomål har kommit in till Telia på grund av filmen som har publicerats på Instagram, Facebook och YouTube.

I filmen visas en beslöjad kvinna som kastar sin hijab och uppmanar tittarna att vara trygga, fria och sig själva. Enligt Nettavisen har reklamen orsakat en flod av klagomål och Telia Norges kommunikationschef Kristian Fredheim bekräftar för nättidningen att tisdagens hot är direkt kopplat till reklamkampanjen.

Hotet mot Telias huvudkontor kom in under tisdagsförmiddagen. Polisen bedömer det inte som reellt, men var ändå på plats vid kontoret under dagen, enligt nyhetsbyrån NTB.


– Vi har särskilda kriterier för att värdera hot och vi har bedömt detta som ett ospecifikt hot och inte reellt, Men att framföra hot är i sig straffbart så vi utreder saken, säger Tor Jøkling vid Oslopolisen till Nettavisen.

Kristian Fredheim, kommunikationschef vid Telia i Norge, bekräftar för Nettavisen att hotet är direkt kopplat till filmen.

– Det här är ett konkret polisärende och vi har en bra dialog med polisen och säkerheten för våra anställda är det viktigaste att prioritera, säger Fredheim.

Filmen har inte visats i Sverige.

Se klippet nedan och dela gärna vidare för att diskutera.

Om ni vill komma direkt till hijab-delen kan ni spola fram till sekund 42 i videon.

Annons