Annons

Hund var sekunder från att dö i branden – återförenas här med hjälten som räddade livet på honom

Annons

Det var i mars 2017 som brandkåren larmades om en skogsbrand i West Palm Beach, Florida, USA. Brandmannen Gregg Gordon och hans mannar rusade till platsen och fick då syn på en hund som satt fastbunden vid ett träd.

Den stackars hunden var sekunder från att dö i den kraftiga branden.

Vi vill varna för starka bilder! 

Räddningspersonalen släpper honom fri och tar honom omedelbart till Jupiter Pet Emergency and Specialty Center (JPESC). Det är brandmännen själva som ger valpen smeknamnet Smokey.


”Den lilla hunden var kraftigt brännskadad”, säger Gregg Gordon till The Palm Beach Post.

Och fortsätter:

”När vi fångade in honom var han väldigt stressad och jag visste inte ens om han skulle klara sig”.

Ingen av de närvarande som hade sett honom under dessa förhållanden skulle ha gissat på att hunden skulle ha klarat sig - sade Cregg Gordon, chef för brandkåren som var inblandad i räddningstjänsten, i en intervju.

Men veterinären, Dr. Latimer, ingriper genast med olika behandlingar: transfusioner, kontinuerliga bandage och sessioner i den hyperbariska kammaren.

Även om valpen är väldigt rädd, lyckas veterinärer och sjuksköterskor med tiden få hans förtroende. Brandmännen själva besöker honom flera gånger och kaptenen bestämmer sig för att ta Smokey hem under behandlingarna för att få honom att leka med hans två hundar, äntligen lite lycka för den stackars hunden.


Smokey, som lyckligtvis långsamt återfår styrka, glömmer inte vem som tog hand om honom. Så när han återvänder till mottagningen för en kontroll, springer han bokstavligen för att krama sin veterinär.

"Som ni kan se är han så tacksam för all vård och kärlek han fick under sin vistelse här! Välkommen tillbaka, Smokey!" skriver veterinären. Trots den hemska upplevelsen har denna lilla krigare inte glömt vem som gav honom livet tillbaka.

I dag har Smokey adopterats av en familj och mår bra. Men han kommer aldrig någonsin glömma vem som räddade livet på honom.

Titta bara hur glad han blev vid återföreningen på klippet nedan:

Annons