Hunden är hjälplös och håller på att drunkna, då fångar kameran räddande ängeln som dyker upp

Att hunden är människans bästa vän håller de flesta hundälskare med om. Det uppstår en alldeles särskild kontakt mellan hundägare och hund, en djup förståelse och en ovillkorlig kärlek. Men detta gäller givetvis även hundar emellan.

Det fick Laurie veta när hennes hund hund Smokey ramlade ner i familjens pool. Han kunde inte ta sig upp själv men det ingen visste var att en riktig hjälte fanns i närheten. En räddande ängel i form av en annan hund.


Smokey hade sin vän Remus på besök och de två hundarna lekte vid poolen. Plötsligt ramlade Smokey i och utan att kunna simma var dagen på väg att sluta riktigt illa.

Remus tog då ett djärvt beslut och hoppade ner i poolen och simmade mot en stressad Smokey. Efter några sekunder av kamp mot vattnet kunde Smokey till slut komma upp på torr mark igen.

Hela händelsen fångades av Laurie och Jays övervakningskamera.

”När vi såg videon blev vi helt paffa och våra hjärtan fylldes av glädje. Min bästa vän (Remus ägare) grät när hon fick se videon. Hon säger att han är en certifierad badvakt nu”, berättar Laurie för The Dodo.

I videon nedan kan du se när hjälten Remus hjälper sin kompis:


Dela på Facebook