Hunden Berit förgiftades och dog i armarna på matte - nu varnas andra hundägare

Förra veckan i torsdag fick Cassandra Svensson avliva sin hund Berit som misstänks fallit offer för någon som förgiftat mat och lagt ut i området där de bor, skriver Kvällsposten.

Nu misstänker ägaren Cassandra att hunden fått i sig köttbitar som någon förgiftat med glykol.

– Hon försökte sätta sig för att kissa men föll bara omkull, säger hon till Expressen.

Cassandra Svensson ute på promenad med sin 2-åriga Cane corso, en stor vakthund med italiensk härstamning i Åkarp där de bor utanför Malmö. Det Cassandra inte visste var att det skulle bli deras sista promenad.

Efter att Cassandra varit och handlat kom hon hem till en hängig hund som svajade till när hon gick. Cassandra kontaktade en veterinär som bad henne komma in med Berit direkt. Där väcktes misstanken om att Berit blivit förgiftad av något som påverkar nervsystemet.

Berit fick en kortisonspruta med förhoppningen om att hon skulle bli bättre om några timmar. Men det blev hon inte. Hon blev sämre.

– Hon försökte sätta sig för att kissa men föll bara omkull. Då förstod jag att det var riktigt allvarligt och ringde veterinären igen, säger Cassandra Svensson till Expressen.

Det ledde till en ny tur till veterinärkliniken. Den här gången kunde hunden inte själv hoppa in i bilen. Sedan under torsdagen kom det tragiska beskedet att tillståndet var så pass allvarligt att den stora jakthunden var tvungen att avlivas.

– Det troliga är att Berit förgiftats med köttbitar indränkta i glykol. Men var de legat vet jag inte. Även om vi alltid hade hunden i koppel var hon expert på att söka upp saker som låg både här och där, precis som alla andra hundar, säger hon till sajten.

Cassandra vill nu varna andra hundägare att vara uppmärksamma på vad deras hundar får i sig.

– Det här vill jag inte att någon annan ska gå igenom. Samtidigt förstår jag inte att någon kan vara så grym mot ett djur som är helt oskyldig i sammanhanget.

För några dagar sen blev även Alexandra Nilssons hund förgiftad, så här kan det se ut då:


Dela på Facebook