Annons

Hunden charmar alla med sin ''förlåt''-gest till husse. Det här måste vara det gulligaste jag sett i dag.

Annons

Nästan alla hundägare känner till sättet en hund ser på dem då de gjort något dumt. En hunds uttryck med stora, skyldiga valpögon kan få vilken husse eller matte som helst att smälta. Följande video visar hunden Ettores sätt att be sin ägare, Antonio Granai, om ursäkt.


Mannen i videon är italiensk, men hans ord har blivit översatta i videon. Antonio bannar sin hund för att den varit olydig. Det framgår inte exakt vad det är hunden har gjort, men dess ansiktsuttryck vittnar om att den verkligen kände sig skyldig.

Medans Ettore får skäll gömmer han sitt ansikte i Antonios bröst. När Antonio frågar honom, "Ber du om ursäkt?", kryper hunden upp i hans knä, tittar på honom och trycker sig mot hans bröst.


Antonio håller masken och fortsätter fråga Ettore om han förstår vad han gjort för fel. Även om Antonio låter strikt kommer de två till sist överens och kramar varandra. Hundar är väldigt söta då de ber om ursäkt. Men kan hundar verkligen känna ånger då de gjort något galet, eller är det helt enkelt vi som tillskriver dem mänskliga attribut?

Cesar Millan är en känd hundexpert, och han säger att det finns bevis att djur kan uppleva andra-hands-känslor som stolthet, skam och avundsjuka trots att dessa känslor verkar kräva större mental kapacitet än vad de flesta varelser besitter.


Enligt honom är det hundens sätt att visa sig undergiven då den visar skam och ser på en med valpögon. Trots att hunden inte förstår exakt vad den gjort fel kan den märka att du är arg på den.

Hunden vet att om den ser undergiven ut kommer du förstå att den vet att du är arg, och att det är du som bestämmer. Denna video visar en hund som helt klart vet att den gjort något dumt och som försöker be om ursäkt till sin ägare.

Titta nu på det underbara klippet här nedanför. Slutet är så himla gosigt och underbart!

Dela gärna vidare om du också tycker att Hunden är Människans Bästa Vän! 

Annons