Annons

Hunden faller ihop vid dörren, då upptäcker husse en lapp i halsbandet och slänger sig på telefonen

Annons

Louie är en älskad hund ägd av ett bondepar på Nya Zealand. Han hade under hela sitt liv varit van vid att komma och gå som han ville, men med 12 år på nacken brukade han föredra att hålla sig nära hemmet. Därför blev hans familj orolig då han en dag var borta en hel dag. När han äntligen återvände var det med en historia som fick dem att le stort.

När Louie återvänt hem märkte hans ägare att han hade en lapp fäst i halsbandet. När de läst den insåg de att den var från deras goda vän och granne som det skulle visa sig hade spenderat merparten av dagen i Louies sällskap.

Den korta lappen förklarade anledningen till att Louie varit borta så länge. Han hade nämligen hjälpt grannens hund Maddy som fastnat i en vedhög. Louis ägare Marolyn Diver ringde genast upp sin granne Rob för att få en mer detaljerad förklaring.

”Louie är dagens stora hjälpte. Han ledde mig till Maddy som hade fastnat under en hög med grenar. Tack, Rob”, stod det på lappen.

Det visade sig att Maddy hade varit försvunnen under en längre tid, och Rob hade gett sig ut för att leta reda på henne.

Louie hade försökt att påkalla hans uppmärksamhet och lyckades slutligen. Han ledde honom fram till vedhögen och hjälpte till att gräva ut Maddy. Efter räddningsaktionen firade hundarna med att dricka djupa klunkar ur dammen.

– Det här har förändrat sättet jag ser på Louie. Och jag tror att hans föräldrar ser på det likadant. Jag är så stolt över honom, säger Marolyn till The Dodo.

Vilken hjältehistoria! Hundar är så kloka, och vissa saker är de faktiskt bättre på än vi människor. Louie visste att Maddy var illa ute, och utan honom hade Maddy kanske dött där i skogen. 

Dela gärna den här fina historien vidare för att hylla Louie!

Annons