Annons

Hunden Patsy blev hjälte - räddade fårflock i Australiens svåra skogsbränder

Annons

Hunden Patsy blev hjälte när hon räddade en flock får från lågorna i Corryong i Australien. Hon vallade tryggt in fåren i säkerhet.

– Jag vill dela Patsys goda gärning, folk behöver något positivt, säger ägaren Cath Hill.

Patsy är en sexårig korsning mellan border collie och kelpie. Hon bor på en gård i orten Corryong i delstaten Victoria. Tillsammans med sin matte Cath Hill hjälper hon till att valla familjens får.


När de katastrofala skogsbränderna nådde även Cath Hills farm i dagarna blev hunden Patsy hennes hjälte. Tryggt vallade Patsy fåren till säkerhet i en paddok medan hennes matte körde en traktor och gjorde allt för att släcka lågorna. Tack vare deras snabba insats kunde de rädda nästan alla fåren.

”Folk behöver något positivt”

Cath Hill la upp bilder på de räddade fåren och sin hjältehund på sin Instagram och skrev:

”Detta är helt otroligt och det kommer bara bli värre. Därför vill jag dela Patsys historia. Folk behöver något positivt.”

Till Metro.co.uk säger hon att alla försöker så gott de kan att få tag i vatten och mat till sina djur men att vissa tvingas skjuta de som inte kan skyddas.

– Det är som Armageddon. Folk har ingenting kvar förutom kläderna på kroppen, säger hon till sajten

Vilken hjälte Nu tycker jag att vi kärlekshyllar denna underbara hund som hjälpte sina ägare att rädda hela deras gård från de härjande skogsbränderna i Australien.

Annons