Hunden räddas i sista minuten av djurälskare - idag är han oigenkännlig

Gatuhunden Augustus levde ett otäckt liv. Kroppen var täckt med sårskorpor och folk ville ha något att göra med honom.

Djurvännerna på Heart of Alabama Save Rescue Adopt såg en bild på Augustus, och de hade aldrig sett en hund i en sådan dålig tillstånd. Men de gav inte upp.

sld

Det största problemet var alla sårskorpor. De var upp till 4 cm tjock, och hunden, som fick namnet Augustus, led av skabb, mask och öroninflammation.ps2

Men trots att Augustus hade blivit dåligt behandlad av människor i hela hans liv, var han glad och tacksam för de människor som räddade honom.

ps3

Första stoppet var hos veterinären. Här fick han dagligen behandling med antibiotika, långa härliga bad med kokosolja samt en gel för att bli av med skorporna på huden.

ps4

När sårskorporna försvann hade han ingen päls. Men han såg fräschare ut än när han hittades!

ps5

Med tillräckligt med mat och medicin, började pälsen sakta växa tillbaka.

ps6

Och några veckor senare? Den tidigare så plågade hunden knappt längre att känna igen!

ps7

Augustus fick så småningom ett nytt hem - och får nu massor av kärlek, överlycklig över att ha fått en andra chans i livet.

ps8

Ett mirakel. Så vacker!

ps9

”Augustus. Vi är så stolta över dig! Du har den bästa familjen och ett underbart liv. Folk frågar än i dag om historierna kring hur vi hittade dig stämmer. Allt jag svarar är att titta in i hans ögon. De var fulla av liv och kärlek då, precis som de är nu”, skriver Heart of Alabama Save Rescue Adopt på Facebook.

ps10

Dela gärna vidare Augustus otroliga historia som ett exempel på varför vi måste ta hand om våra underbara djur![contentblock id=3 img=gcb.png]

Dela på Facebook