Hunden Storm ser att lilla hjorten drunknar i havet – hoppar i för att rädda hennes liv

Mark Freeleys promenad med hunden Storm fick en dramatisk vändning när en liten hjort kämpade för livet i vattnet. Nu hyllas Storm som en hjälte.

Mark Freeley, från USA, var ute och gick med sin hund Storm när golden retrivern plötsligt hoppade i vattnet och började simma utåt. Mark tog upp sin telefon och började filma hundens simtur.

Efter ett tag vände simmaren tillbaka mot land – men nu var hunden inte ensam. I munnen hade Storm ett litet rådjurskid, med ett stadig grep om rådjuret simmade han tillbaka till land.

– Bra jobbat gubben, säger Mark Freeley om och om igen i klippet till sin hund.

Väl på land la Storm det utmattade rådjuret i sanden och börja slicka och buffa för att väcka liv i den.

– Det var så rörande att se. Det visade att han verkligen brydde sig och var orolig för kidet, säger Mark Freeley till tidningen New York Times.

Mark Freeley ringde sedan organisationen Strong Island Animal Rescue League för att få råd om vad man nu skulle göra. När Hjorten vaknat till liv, var det dags igen. Eftersom hjorten var rädd för hundarna och fick panik, så var hjorten påväg ut i vattnet igen. Men denna gång simmande den ännu längre ut i vattnet. Då fick Mark hoppa i och göra en räddningsinsats och ta hjorten till djurräddningsorganisationen Strong Island Rescue League.


Dela på Facebook