Hunden vägrade lämna ägarens sida när han fick cancer. När hunden sedan fick cancer själv gjorde ägaren detta.

I fjorton år levde Ben Moon och hans hund Denali tillsammans. De reste, surfade, vandrade – och kämpade när de båda drabbades av cancer. Se husse Bens fantastiska hyllning till sin vän – berättad ur Denalis synvinkel. Kärlek när den är som allra vackrast.

Denali var en blandning mellan pitbull och siberian husky. Ben hämtade honom på ett hjälpcenter när han var valp. Banden knöts snabbt, vilket märktes inte minst när Ben drabbades av cancer för 11 år sedan. Då vägrade Denali lämna hans sjuksäng. Senare drabbades Denali av samma sjukdom. De visste båda att tiden var utmätt.

– Det finns inget enkelt sätt att säga farväl till en vän, särskilt när vännen hjälpt dig genom dina mörkaste stunder, skriver Ben i klippet som du kan se här.

Denali somnade in lugnt i cancer 2014. Han var imponerande 14 år och 6 månader gammal och levde ett lyckligt och meningsfullt hundliv. Denna korta film är en rörande hyllning till Ben och en påminnelse om deras gemensamma resa.

– Han ville inte gå någonstans, han tittade bara på mig. Jag visste att det var dags. Han låg på mitt bröst hela natten. Jag sa bara “Tack”. Det var det sorgligaste och svåraste jag någonsin gjort, säger Ben.

Vänskap mellan människa och djur blir sällan vackrare än så här.


Dela på Facebook