Husägaren blev trött på att björnen kom och skräpa ned, kom på en genial lösning!

Ägaren till ett hus i Salem, Virginia i USA visste att det fanns en björn som lurade i området. Eftersom att björnens luktsinne är flera gånger starkare än en hund kan de upptäcka mat från långa avstånd. På vintern är naturliga livsmedelskällor mycket begränsade. Då väljer vilja djur som björnar ett enklare sätt att få mat istället för att jaga: de stjäl folks skräp!

Björnar undviker vanligtvis all typ utan människokontakt - så att springa på natten och välta soptunnan medan människorna sover är det enklaste sättet att få mat. När de väl lyckas en gång så återvänder de om och om igen! 

Det är vanligtvis unga hanar som har separerat bort från deras mammor och lär sig fortfarande att hitta mat. Även fast det finns björnsäkra papperskorgar så rekommenderar "Human Society" att man ska låsa in sina soptunnor. 

En ägare har dock upptäckt ett nytt sätt att avvärja björnarna och det involverar en skrämmande clowndocka som förmodligen är kvar från Halloween. Mannen var trött på att se sin gård täckt av sopor, så han kom fram med denna geniala plan.

Titta på den lysande idén i videon här nedan:


Dela på Facebook