Annons

I 30 år var björnen instängd i en bur - titta nu på hennes ögon när gallret öppnas

Annons

För mer än 30 år sedan kom en liten björn till en djurpark i den amerikanska staten Pennsylvania. Björnungen döptes till Fifi av personalen och fängslades mot sin vilja. Syftet med björnen var att underhålla människor för att tjäna pengar.

Fifi tvingades uppträda och hon behandlades aldrig med respekt. Maten hon fick var dålig och levnadsvillkoren eländiga. Efter 20 år i helvetet stängdes djurparken.

Men istället för att släppa Fifi fri gjorde de något hemskt med henne..

De låste henne in i en rostig bur, där hon var tvungen att sitta de närmaste 10 åren och vänta på att någon skulle köpa henne.

Men istället skulle det komma några räddande änglar.

Det var djurrättsorganisationen, People for the Ethical Treatment of Animals (PETA), som hade hört talas om Fifis situation.

När PETA hittade Fifi var hon sjuk, hon var väldigt dålig både fysiskt och mentalt, och hon var undernärd

Fifi, som hade varit en stor stark björn, var väldigt svag. Dessutom hade Fifi ledgikt som aldrig hade behandlats..

PETA transporterade omedelbart henne till The Wild Animal Sanctuary i Colorado, där hon fick all den behandling hon behövde.

Idag har Fifi, som är en syrisk brunbjörn och ursprungligen från Mellanöstern, fått chansen till en ny start i livet, långt ifrån sina tidigare plågoandar.

Efter bara fem månader där har Fifi blivit mycket friskare och sundare, pälsen är vacker och benen växer starkare för varje dag. 

Titta på videon nedan:

Annons