Ilskan i svenskparadiset: Elefanter plågas framför jublande turister

Vackra stränder, härlig natur och god mat är bara några av anledningarna till varför svenskar väljer att turista i Thailand. Men bortom de vackra stränderna och det klarblåa havet pågår ett stort djurplågeri.

I veckan har brittiska The Sun rapporterat om elefanter som tvingas att utföra undervattenstricks för jublande turiset i Thailand.

Videon visar att de majestätiska varelserna tvingas simma av personalen på Khao Kheow Open Zoo.

De pressas ner under vattenytan med våldsam kraft av personalen som använder verktyg som de slår elefanterna med, för att de ska "lyda order" - samtidigt som publiken jublar.

Efter avslöjandet om elefantshowerna har en kampanj startas för att stoppa elefantshowen. Den har samlat över 132 000 namnunderskrifter och kommer att lämnas över till lokala tjänstemän.

Enligt kampanjens webbplats använder tränare grymma tekniker för att försäkra sig om att djuren gör som de säger.

Metoden, som kallas "phajaan", vilket betyder ”att krossa”,  och innebär att personalen slår dem så mycket att de till slut lyder kommandon så att de tillfredsställer publiken. 

Elefanter har ur ett historiskt perspektiv utnyttjats och utsatts för grymhet inom turistindustrin.

Elefantridturer är fortfarande en populär semesteraktivitet på många platser. Just underhållning med djur är sen stor del av turismen i Thailand.

Vi måste fortsätta att protestera mot det här. Dela artikeln för att visa att vi är många som är emot djurplågeriet som pågår i turistorter.

Här kan du se ett videoklipp från djurparken: