Annons

Ingen förstår varför 13 lastbilar blockerar motorvägen, när sanningen avslöjas forsar tårarna

Annons

Vad hade du tänkt om du såg 13 lastbilar stå stilla på en motorväg? Lite irriterad hade man nog blivit, men när jag fick reda på anledningen till lastbilschaufförernas manöver klarande allt.

Händelsen utspelar sig i Detroit, USA, på en åttafilig motorväg. Det var en man som klev ut på en bro och hotade med att ta sitt liv. När polisen nåddes av larmet spärrade de snabbt av vägen i bägge riktningar. Sedan vidtogs en åtgärd utöver det vanliga, rapporterar CNN.

Samtliga lastbilar som var på väg att ta av vid avspärrningarna fick i stället direktiv om att köra vidare mot bron. Polisen valde att samarbeta med lastbilschaufförerna och fick dem att köra fram till bron och ställa sig under den, vilket resulterade i att alla filer blev fyllda och minskade ett eventuellt hopp av mannen till cirka två meter.


Sedan började polisen arbeta för att få mannen att inte välja att ta sitt liv.

– Vi lyckades övertyga honom om att det här inte var rätt sak att göra, och kunde föra honom till ett närliggande sjukhus där han får den hjälp han behöver, säger polisbefälet Mike Shaw till CNN.

Även om polisen också är mycket tacksamma för hjälpen de fick så vill de helst att fokus ska rikta sig mot något annat.

– Någonstans i den där bilden finns en person som funderade på att avsluta sitt eget liv. Vi vill att det ska vara berättelsen – inte vad polisen eller lastbilschaufförerna gjorde – utan att den personen valde att ändra sig, säger Mike Shaw.

Mannen som velat ta sitt liv fick efter händelsen den hjälp han behövde.

Om du eller någon du känner mår dåligt finns det alltid hjälp att få. Du kan till exempel vända dig till SPES, riksförbundet för Suicid Prevention och Efterlevandes Stöd på telefonnummer 08-34 58 73.

Titta på klippet nedan och dela gärna artikeln för att hylla poliserna och de lastbilschaufförer som tillsammans hjälpte till för att rädda livet på en man de inte ens kände!

Annons