Annons

Ingen hade besökt barnet på sjukhuset på 5 månader. Då visste sjuksköterskan vad hon var tvungen att göra

Annons

Den lilla tjejen hade varit på sjukhuset i fem månader utan att ha haft ett enda besök. Det berörde sjuksköterskan Liz Smith, 45, så djupt i hennes hjärta att hon insåg att hon bara behövde adoptera flickan.

Liz Smith är sjuksköterska på Franciscan Children's Hospital i Brighton. För två år sedan var hon på väg till hissen när hon såg den lilla tjejen med ljusblå ögon och ett brunt lock som hängde ner på pannan. Det skriver Boston.

"Vem är den här vackra ängeln," frågade hon sjuksköterskan som rullade henne.

"Hon heter Gisele," sade sjuksköterskan och sa till henne att tjejen hade blivit placerad på sjukhuset av socialen när hennes mamma inte kunde ta hand om henne.

Föddes med abstinenssymptom

Gisele föddes för tidigt på ett annat sjukhus. Hon föddes med abstinenssymptom, när hennes mamma använde både heroin, kokain och metadon under graviditeten.

Tre månader gammal hade hon skrivits in på heltid på sjukhuset för att få vård, i samband med att hon omhändertagits av staten. Gisele hade en lungsjukdom, förutom att hon behöver matas med en sond. Socialen hade försökt hitta ett fosterhem för henne, men utan lycka.

När Liz mötte henne fick hon veta att Gisele hade vårdats i fem månader – och inte haft en enda besökare.

– Sedan sekunden jag såg henne har det varit någonting bakom hennes klara blå ögon som fångat min uppmärksamhet. Jag kände att jag behövde älska det här barnet och hålla henne trygg, säger Liz till tidningen. 

Fick följa med hem

Med stöd från familj och vänner tog Liz det livsomvälvande beslutet att be om att få ta hand om lilla Gisele. Efter det besökte hon flickans rum på sjukhuset varje dag. Tre veckor efter ansökan fick hon veta att hon var godkänd fostermamma.

Planen var att Gisele skulle återvända till sina föräldrar efter ett tag. Men det blev snart klart att de inte kunde ta hand om flickan. Liz fick till slut adoptera henne.

När Gisele var nio månader gammal fick hon följa med Liz hem. 


Adopterades efter 2 år

Två år efter att Gisele omhändertogs blev Liz tillslut juridiskt hennes mamma, den 18 oktober 2018. Under domstolsförhandlingar sa domaren: 

”När en domare går in i ett rum ställer sig alla upp av respekt. Men i dag står jag av respekt till dig, Liz, för du förtjänar det här rummets respekt. En födelsedag är ett mirakel. Men att adoptera ett barn på mils avstånd är ödet. Det är vad som förde er två samman”, skriver Liz i ett blogginlägg.

Gisele behöver fortfarande vård på grund av sin diagnos och får främst i sig mat genom sondmatning. Men Liz berättar att hon också börjat visa intresse för att äta mat, favoriterna just nu är avokado och pizza. Hennes favoritsång översätts på svenska till ”Du är min solstråle” 

– Varje gång hon sjunger den tänker jag: ”Du skulle bara veta”, säger Liz till Washington Post.

Se inslaget på Today Show med Liz och Gisele här:

Annons