Ingen i bussen ger plats för mannen i rullstol - då lär chauffören passagerarna en läxa de sent lär glömma

En busschaufför i Frankrike har blivit hyllad som en hjälte efter att han sparakt ut alla sina passagerare när de vägrade göra plats för en man i rullstol, skriver Huffingtonpost.

Francois Le Berre, som har multipel skleros,en kronisk neurologisk sjukdom som angriper det centrala nervsystemet, försökte stiga på en buss i en förort i Paris, men passagerarna som redan ombord vägrade flytta sig och ge honom utrymme.


Det här är det ögonblick när hjältechauffören kommer in och ropar "Stopp! Alla ska ut!"

Sedan gick han fram till Francois och lät honom gå på – samtidigt som alla passagerare fick kliva av. ”Du får gå på, ni andra får vänta på nästa buss!”, sa chauffören enligt Francois.

Berättelsen delades på sociala medier av Organisationen Accessible POUR TOUS (tillgänglighet för alla). Deras inlägg har delats av tusentals människor.

Chauffören som på pappret "bröt" mot reglerna genom att kasta ut alla passagerna drabbades inte av några repressalier. Regie Autonome des Transports Parisiens, som sköter all kollektivtrafik i Paris ansåg att han gjorde det moraliskt rätta genom att hjälpa Francois.

Det är bra att busschauffören lärde passagerarna en läxa! Förhoppningsvis lär de sig av sina misstag. Dela artikeln om du tycker att passagerarna fick vad de förtjänade!

Dela på Facebook