Annons

Ingen läkare förstod varför 10-åringen hade blåsor i halsen: Dagar efter hennes död avslöjas otäcka sanningen

Annons

10-åriga Briony Klingberg fick gå ett oerhört tragiskt öde till mötes efter läkarnas miss på sjukhuset. Det var inte förrän efter hennes död som de insåg att de hade kunnat rädda henne.

10-åriga Briony Klingberg hade alltid varit pigg och glad tjej. Men en dag blev hon plötsligt sjuk i feber, och fick blåser i halsen som gav henne en extrem smärta när hon skulle svälja.

Mamma Bridget blev väldigt orolig, och bara några dagar senare tog hon med dottern till sjukhuset och på bara några dagar fick hon träffa fyra olika läkare, men ingen av dem kunde förstå vad det vad för fel på flickan.

Hennes tillstånd försämrades snabbt.

Hon åt inte, hon ville inte dricka, allt gjorde ont att svälja. Jag kunde inte få hennes smärta att sluta… inget hjälpte, jag behövde hjälp”, säger mamman Bridget Klingberg enligt 9News.

Läkarna trodde att lilla Briony led av något så simpelt som halsinfektion, körtelfeber eller något problem med halsmandlarna. Men de skulle snart få veta hur fel de hade.

Gång på gång skickades hon hem med antibiotika och smärtstillande, med uppmaningen om att komma tillbaka till sjukhuset om tillståndet blev värre.

”Vi åkte aldrig hem med en diagnos. De bara gissade”, säger mamma Bridget enligt Daily Mail.

Hann aldrig till sjukhuset

Men det blev aldrig något nytt sjukhusbesök för Briony.

Vad läkarna hade missat var att hon led av herpes simplexvirus och tre dagar efter att flickan hade blivit hemskickad lade hennes organ av. Briony dog och familjen var utom sig av sorg.

”Du litar på att om hon är tillräckligt sjuk så ska läkarna säga att hon behöver stanna på sjukhuset”, säger mamma Bridget enligt Daily Mail.

Läkarna upptäckte herpessjukdomen först efter att den 10-åriga flickan hade dött.

Oftast är munsår inte alls farliga och de flesta av oss får dem någon gång i våra liv.

Men om du känner dig mycket sjuk, har variga munsår eller om munsåren inte har läkt efter två veckor bör du uppsöka läkare skriver 1177.se.

Dela gärna vidare artikeln så andra föräldrar kan lära sig om symptomen. Ingen ska behöva dö på grund av en läkarmiss.

Annons