Jag trodde först de var en påse skräp som slängdes ut ur bilen. Men när jag såg vad det var brast mitt hjärta i tusen bitar.

Florie Oconitrillo jobbar på ett universitet i Costa Rica. En dag, på väg hem ifrån jobbet fick hona vittna något alldeles fruktansvärt. Precis när hon passerade en bro så slängde bilisten framför henne ut något ur bilen. Florie trodde först det var en plastpåse med skräp och "påsen" landade vid kanten av bron, riktigt nära den forsande floden nedanför.

Florie såg dock nu att det inte var någon plastpåse, för den började nämligen springa efter bilen som den precis blivit utkasstad ifrån. Påsen var egentligen en tovig liten hund.

Bild: Facebook

Hunden sprang troget och desperat efter sin ägares bil, trots att de precis varit så hemska emot henne. Florie körde ikapp hunden och plockade upp henne.

Hunden fick namnet Luna och det är verkligen ett mirakel att hon överlevt såpass länge. När de undersökte henne hos en veterinär upptäckte de att pälsen på hennes bakben och svans hade växt ihop och dessutom hade hon även hög feber och var väldigt undernärd. Det första veterinären gjorde var att raka av att den toviga pälsen.

Bild: Facebook

Charlie’s Angels Animal Rescue som Florie gått till,  betalade alla Lunas veterinärkostnader. Det dröjde inte länge innan hon mådde bra igen och var redo att träffa sin nya bästa vän.

Bild: Facebook

Luna blev adopterad av en kärleksfull familj. En familj som aldrig kommer slänga ut henne ifrån någon bil.

Bild: Facebook

Hennes fina päls blir borstad och trimmad regelbundet – något som de tidigare ägarna aldrig verkar ha gjort.

Bild: Facebook

Jag vill verkligen tacka Florie för att hon var så godhjärtad och stannade för lilla Luna, Tack vare henne har Luna nu en ny familj som älskar henne något enormt. Florie och Luna tillsammans förtjänar alla delningar de kan få!

Dela på Facebook