Annons

Jägare hittar ''mumie'' i skogen – då öppnar mannen munnen och avslöjar brutala sanningen

Annons

En man i Sibirien tillbringade en månad i fångenskap, och när han hittades av jägare trodde de att han var ett mumifierat lik. Nu sprids hans historia världen över.

Mannen, som endast har identifierats som Alexander, hittades av jakthundar i ryska regionen Tuva nära gränsen till Mongoliet. Det rapporterar The Daily Mail. 

När räddare hittade honom trodde de att han redan var död.

Hans hy var likblek, och överallt på kroppen var det intorkat blod och sår. Ögonen kunde mannen knappt öppna. De trodde att mannen var död, och fick sitt livs chock när de insåg att han levde – men bara knappt. Väl på sjukhuset började en makalös historia ta form.

Sparades som mat till senare för björnen

Alexander berättade för läkarna att han hade blivit attackerad av en björn för ungefär en månad sedan och hur han tvingades dricka sitt egna urin för att kunna överleva. Med rädsla för att björnen skulle återvända tvingades mannen vara kvar i björnens bo.

Läkarna kan inte förklara hur mannen kan ha överlevt sådana skador. Bland annat hade han brutit ryggen och fått stora, gapande sår på kroppen som nu hade börjat ruttna.

Alexander berättar vidare för läkarna, enligt The Daily Mail att han tror att björnen attackerade honom för att spara honom till senare som mat.

Det är helt otroligt hur en människa kan överleva detta. Det visar vilken kämparglöd Alexander besitter.

Annons