Jättehunden George kliver fram till flickan i sjukhussängen, håll nu ett ögat på hans rygg

Bella och George är oskiljaktiga, och med god anledning! Bella är en entusiastisk 11-årig som diagnostiserades med ett sällsynt genetiskt tillstånd som heter Morquiosyndrom. När Bella blir äldre blir hennes rörlighet alltmer begränsad och tyvärr finns det ingen behandling i nuläget som kan hjälpa henne. För flera år sedan varnade läkare Bella och hennes familj att det snart skulle vara svårt att gå, men de skulle inte ge upp! De började undersöka möjligheterna att få tag i en servicehund åt Bella och det ledde dem till George. 


George blev en totaltvändning för Bella. George är en grand danois som är en stor hund, men det innebär också att han är stark. George har en harnesk på ryggen och genom att Bella håller i sig i den så kan hon gå. Det är hjärtevärmande att se flickan och hunden ta promenader.

För att visa sin uppskattning och tacksamhet till George så hörde Bella av sig till en organisation som heter Barkpost. Det är en grupp människor som ger hundar den uppskattning som dom förtjänar genom att anordna ”en drömdag för hunden”. Tillsammans planerade de en heldag för George som vilken hund som helst skulle vifta på svansen åt.

Utan George skulle Bella vara begränsad till att sitta i rullstol för att kunna förflytta sig. Nu kan hon med George hjälp ta promenader utan någon rullstol. Tacksamheten som Bella har är enorm.

Här nedan hittar du video från George speciella dag.

Det är hjärtevärmande att se hur människans bästa vän även kan vara människans bästa hjälp. Var med och dela den här artikeln för att hylla alla servicehundar!


Dela på Facebook