Annons

Jeanette äter sin favoritmat och dör 21 dagar senare: Nu vill familjen varna alla för denna maträtt

Annons

Att äta god mat är ett sant nöje. Jag tror du kan hålla med till viss del om det. Men vad man stoppar i munnen kan ge allvarliga konsekvenser.

Det visar om inte annat den tragiska historien om Jeanette LeBlanc, en kvinna från amerikanska Louisiana. Hon åt en av sina favoriträtter, vilket visade sig leda till hennes död, skriver Daily Mail.

Jeanette LeBlanc var på en lokal marknad i Louisiana i september 2017. Då köpte hon några ostron som 55-åringen planerat att bjuda sina vänner och familj på.

Jeanette ska enligt hennes väninna Karen Bowers ätit två dussin råa ostron den dagen.Efter måltiden började hon känna sig dålig.

Till en början trodde väninnan att det handlade om en allergisk reaktion.


Men Jeanette tillstånd blev bara sämre och sämre. Några dagar senare så blev hon tvungen att uppsöka läkarvård på sjukhus.

Där kunde läkarna konstatera att hon hade vibrio - en köttätande bakterie. Denna bakterie kan man bli smittad av om man äter råa eller underkokta livsmedel.

Under 21 dagar så kämpade Jeanette LeBlanc mot denna hemska bakterie. Men till slut, den 15 oktober 2017, somnade hon in. 


Vad läkarna upptäckte var skrämmande. Ostronen som Jeanette åt innehöll en bakterie som var köttätande: vilket gjorde att den började sluka hennes kropp inifrån.

Nu vill familjen och vännerna varna andra. De har startat en insamling för att få ihop pengar för att starta en kampanj, som ska uppmärksamma riskerna med den här dödliga bakterien. Om de bara hade vetat något tidigare, så hade det räddat Jeanettes liv.

Jag är säker på att fler där ute som inte känner till riskerna som finns med att äta rå mat. Hjälp till att öka vetskapen och dela denna artikel med dina vänner!

Annons