Jenny Alversjö får tittarna att rasa efter Nyhetsmorgon: “Tappat all respekt för ditt uppträdande”

I torsdagens Nyhetsmorgon fick programledarna Jenny Alversjö, 44, och Steffo Törnquist, 62, vara med om surströmmingspremiären, en maträtt som delar det svenska folket i två läget. Den ena sidan tycker att det är supersmarrigt, men i TV4:s direktsändning avslöjade Jenny Alversjö att hon står på den andra sidan.

– Som att äta en brakskit, säger hon i direktsändningen och grimaserar illa.

Även på Jenny Alversjös egen Instagram – där hon med kommentaren ”Surströmmingsknocken” lagt upp två bilder på hur hon håller för munnen och lämnar sändningen – har tv-profilen fått ta emot klagomål.

”Nu har jag tappat all respekt för ditt uppträdande. All mat förtjänar respekt. Kan du inte hålla dig ska du istället tacka nej till inslaget och gå ur bild! Okunskap genomsyrade inslaget”, skriver en användare bland annat. En annan kommenterar: ”Inget bra ordval Jenny. Det är ändå lite respekt vi väntar oss av TV”, och en tredje skriver: ”Varför gör ni så där??? Ingen vill väl se er spy i TV! Gör bra program i stället!”

Samtidigt är det många följare som har tagit Jenny i försvar och skriver:

”Jag tycker det är mer respektfullt att smaka än att rata mat utan att smaka. Men man kan ju inte basera huruvida man har respekt för en programledares uppträdande utifrån om hon gillar surströmming eller inte…”

Titta på videon nedan: