Annons

John räddade fyra hjortar från att drunkna i isvatten - nu kan han bli bötfällt

Annons

John Stoll och hans son Terri reagerade omedelbart när de såg 5 hjortar som var på väg att drunkna. De lyckades rädda fyra av hjortarna, som nu kan kosta dem dyrt.

Fallet med staten Pennsylvania i USA har skapat enormt engagemang i sociala medier under den senaste veckan. Djurälskare över hela världen hyllar John och Terri för deras gärning, men de kan förvänta sig att bli bötfällda för räddningsaktionen.

Den lokala tidningen York Dispatch har intervjuat Stoll som inte kan förstå kravet från djurskyddsorganisationen Pennsylvania Game Commission. Stoll och hans son valde att ta med sig en av hjorten hem. Den var så förfrusen att de inte trodde att den skulle överleva om de lämnade den ute igen.

De tog därför djuret med sig till sin gård där de kunde ge värme och omsorg.

- Jag förstår bara inte det. Om djurskyddet har problem med att vi tog hem hjorten, varför kom de inte hem till oss under helgen? säger Stoll till tidningen.

Hyllas på sociala medier

Även om John Stoll kan förvänta sig en böter på 900-1800 kr, kallas han för hjälte på sociala medier. En video publicerades på Youtube där du kan se hur John tar hand om den frusna hjorten.

Varför i hela friden ska man bötfälla människor som gör något så bra för ett djur? Det är skamligt! Tryck på dela-knappen för att visa ditt stöd till John och hans omtanke för djuren!

Annons