Annons

Josefin Nilssons syster om reaktionerna på nätet: ''Otäckt med den här mobben''

Annons

Reaktionerna som följt på dokumentären om Josefin Nilssons liv har varit starka och många. Nu kommenterar sångerskans syster Marie Nilsson Lind tonen på nätet.

– Sådan där lynchstämning skulle inte ”Josa” ha tyckt om, säger hon i SVT:s Morgonstudion.

När Josefins Nilsson syster Marie gästar SVT:s Morgonstudion berättar hon att hon är enormt lättad över att systers ord kommit ut. Att hennes röst blir hörd, och att hon blir ihågkommen. 


”Om det var min syster…”

Familjen vänder sig dock mot de hårda tongångarna på nätet.

– Jag tycker att det är lite otäckt med den här mobben som blir, det här som min bror har fått på sin Facebook, att ”om det var min syster hade jag åkt upp och tagit saken i egna händer” ungefär, säger Nilsson Lind och fortsätter:

– Så vill man ju inte ha det, men sedan är ju människor upprörda och om det var ett starkare system som skyddade oss som människor och individer så skulle det kanske kännas mer rätt hur saker och ting föll ut.

Hon menar att hennes syster, som hon kallar för ”Josa”, inte hade tyckt om sådan stämning, även om hon är glad över att systers sanning uppmärksammas.


Josefin Nilson dog den 29 februari 2016 endast 46 år gammal. Dokumentären "Josefin Nilsson - Älska mig för den jag är" finns på SVT Play.

Annons