Annons

Kaféägaren låter hemlös man jobba en dag – 2 veckor senare kan hon knappt tro sina ögon

Annons

Cesia Abigail har alltid varit en fin människa som vill sträcka ut en hjälpande hand. Då det hände en situation  i hennes Café, det kommer in en hemlös man som frågade om han kunde få lite mat, men Cesia ville veta mer om hans situation.

Cesia frågade honom: "Varför har du inte ett jobb? Du vet att jag inte har fått något gratis, va?”

Den hemlösa mannen blev helt förtvivlad och stirrade ner i golvet medan han förklarade sin situation. Han hade länge velat ha ett jobb och verkligen letat men på grund av att han har begått brott, så betraktades han att inte vara lämplig för ett jobb. Cesia betraktade mannen ett ögonblick, innan hon gav honom ett erbjudande han inte kunde motstå.

Eftersom hon behövde hjälp den dagen frågade hon Marcus om han ville jobba några timmar. Han tackade ja till erbjudandet och fick en smörgås. Det första han gjorde med den var att dela den på mitten och gå ut och ge den andra halvan till en annan hemlös person.

Sedan började han jobba – och har fortsatt med det i två veckor. Marcus diskar och tar ut soporna.


Cesia skriver på Facebook:

”Vi var kort om folk den dagen, så jag frågade honom ’Vill du jobba? Jag har ett jobb för dig!’. Hans ögon spärrades upp och hans leende gjorde hela min dag!!!! Han sa ’Jag gör allt för lite mat’. Så nu, i  nästan två veckor, har han varit i tid för sitt tvåtimmarsskift… han har hjälpt till att ta ut soporna, diskat etc. Och när jag betalar honom, gissa vad han gör? Han köper mat från min restaurang – HAN VÄLJER ATT BETALA – eftersom det får honom att må bra!”

Cesia fortsätter:

”Med sitt nya jobb har Marcus fått nytt självförtroende och han är en förändrad man. Gör något snällt för någon i dag och döm inte andra bara för att de ber om pengar, vi vet inte hur deras situation ser ut… vissa människor förtjänar en andra chans. Gud gav mig den här välsignelsen så varför kan jag inte välsigna andra?”

Dela gärna vidare för att visa att du också tycker att alla är värda en andra chans, och att vi inte ska döma folk utan att ha hört deras historia.

Annons