Annons

Kameran fångar hur tonåring slänger kattunge i sjön - när polisen dyker upp får han läxan han sent glömmer

Annons

För de flesta människorna är det en självklarhet att inte skada andra medmänniskor eller djur, men dessvärre finns det vissa som inte har kommit underfund med detta ännu.

En student från Kalifornien i USA laddade förra året upp en video där han kastade en hjälplös kattunge i en sjö för att bli känd. Det är 19-åriga Garret Haile. Han var 17 år gammal när han använde appen Snapchat för att filma och publicera videon på nätet. Det är oklart om kattungen överlevde eller inte.

Så här skriver Nicole Pinheiro, som delade videon på internet för att skipa rättvisa.

”Mitt hjärta lämnade just min kropp”, skrev hon. ”Och jag visade min mamma, som bara bröt ut i tårar direkt. Hon sa ‘Jag kan inte fatta att det här hur världen ser ut just nu'”.

Tack vare Nicole spreds klippet snabbt på nätet och bidrog till att göra Garrett ökänd.

”Videon jag la upp filmade jag från skärmen (det är en funktion som iPhone har) eftersom folk undrade hur man delar det, fortsatte Nicole. ”Så jag spelade in och delade den med nyhetsstationerna för att jag kände att det var något som behövde ses, så att han kan betala för sina handlingar. Vilket är precis vad som hände. Han åkte fast.

”Alla som sett videon tog kontakt med den lokala polisavdelningen. Så han skulle ha fångats oavsett.”

I det 11-sekunder långa klippet kan en person som filmar den chockerande händelsen höras säga: "Välkommen till badass, och det här är Felipe, den flygande katten."

Polisen tackar allmänheten för deras delningar på nätet

Garretts vän som filmade åtalades också för djurplågeri. 

Patterson Police Services Chief Jeff Dirkse sa om Garrets arrestering: ”Detta är ett utmärkt exempel på allmänhetens samarbete, och vi uppskattar verkligen det. Med samtal som vi mottog och information som delades med oss ​​via sociala medier kunde vi snabbt undersöka, identifiera och göra en arrestering i det här fallet.”

PRESS RELEASE 7:00 PM, February 2, 2018 Online Video Leads to Arrest of Teenager for Animal Cruelty Patterson, CA –...

Posted by Patterson Police Services on Friday, February 2, 2018

Den unge mannen fick verkligen vad han förtjänade och förhoppningsvis lärde han sig läxan att man alltid ska respektera sina medmänniskor och djur.

Klippet kan du se sedan. Vi vill varna för starka bilder:

Annons