Annons

Karin hade tur att huset inte brann ner - nu varnar hon andra för det vanliga misstaget

Annons

Karin Nordvall upplevde det som fort kunde utspelat sig till en mardröm.

Nordvall hade tagit sig hem för att möta sotaren när hon upptäckte att det luktade konstigt i hennes hus. Kvinnan följde lukten och lokaliserade den till källaren. När hon öppnade källardörren såg hon att väskor och påsar stod i full brand, enligt Aftonbladet.

Nordvall berättar för Aftonbladet att hon fick panik. Hon hämtade vatten i full fart och lyckades lyckligtvis släcka elden.

Elden startade på grund av förvaring av batterier

Karins dotter lade upp ett inlägg på Facebook för att varna andra mot den potentiella brandrisk som många av oss har i huset.

Till P4 säger Elina Nordvall-Mejer:

- Mamma är bara glad att hon lever och har ett ställe att bo. Hon är också mycket glad att hon agerade precis rätt trots att hon hade panik.

Varnar andra

"Såhär ser det ut i min mammas källartrapoa idag. Igår brann det där när hon kom hem. Hon hade sinnesnärvaro att släcka och att slänga ut det som hängde och brann på krokarna. Brandorsaken var att hon hade en påse med gamla batterier hängande i väntan på återvinning. Batterier ska, enligt brandmännen som besökte henne, förvaras i en metallburk med lock. Tur att hon kom hem i tid!"

Enligt P-A Ekvall, insatsledare på räddningstjänsten i Hudiksvall, är det bättre att förvara använda batterier i en glasburk, gärna utomhus. Det viktiga är framför allt att batterierna inte kommer i kontakt med något brännbart material, och de ska helst inte komma i kontakt med varandra.

Dela gärna vidare för att varna andra!

Annons