Kassören förstör limpan i kassan – då skriver kunden detta till chefen

En mamma som heter Emma Shawcross skulle göra nyligen några ärenden på affären Tesco i engelska Norfolk.

Emma såg en tom kasse, så hon gick dit och började lägga sina matvaror på bandet.

Baserat på hans beteende och sin egen kunskap, kunde Emma berätta att Rob hade autism.

När Emma kom hem skrev hon ett Facebook-inlägg på Tescos officiella sida - och hennes viktiga budskap har nu fått tusentals människor att sprida det vidare

Så här skriver Emma till Tesco på Facebook:

"Jag vill berätta om en händelse i er affär i dag.

När jag kom till kassan med min stora kundvagn var det ingen kö, så jag började lägga upp varorna på bandet direkt. Killen i kassan hälsade och började scanna mina varor medan jag fortfarande höll på att lassa upp dem på bandet. Ni kan föreställa er högen av varor som väntade på mig när jag gick för att börja packa ner i kassarna.

tes1

När jag sa att jag ville ha fem kassar räknade han allihop, sedan räknade han om dem ytterligare två gånger innan han gav dem till mig. 

Kassören pratade inte riktigt med mig, han mosade mitt bröd medan han scannade det men jag väntade tålmodigt och lät honom ta sin tid, speciellt när han försökte scanna de pinsamma varorna. 

När det var dags att betala hade jag redan koll på vad jag skulle betala, så jag räknade mina pengarna tillsammans med honom. Naturligtvis räknade han om pengarna innan han även räknade min växel två gånger.

tes2

Men ni ska veta att varje ögonblick bara var perfekt. Jag frågade honom vad han tyckte om jobbet och han berättade lite om sina erfarenheter av Tesco och hur de hade gett honom en möjlighet som många andra arbetsgivare aldrig hade gjort. Ni förstår, den här killen har autism.

Som mamma till en 12-årig autistisk pojke gör det mig alldeles varm i hjärtat. Arbetsgivare som förändrar attityder, som ni gör, som verkligen erbjuder lika möjligheter – det förändrar människors liv.

Så tack, Tesco, det var ett nöje att handla med er i dag."

Emma hoppas att visa arbetsgivare att funktionshindrade inte bör vara ett hinder för att anställa. Alla har kompetens att erbjuda. Dela gärna vidare hennes viktiga budskap till dina vänner!

Dela på Facebook