Annons

Katt gör konstigt ljud i babymonitorn – mamman kollar till sovrummet och slänger sig på telefonen

Annons

Vissa människor drömmer om att ha barn. Roy och Bernita Rogers var en av dessa som drömde om detta. Paret var redan gifta och hade försökt fått barn länge.

Bernita hade lyckats blivit gravid tre gånger, men hade förlorat alla tre barnen.

Helt förkrossade gav hon och hennes man upp med sina försök att få barn. Bernita ville inte gå igenom ett missfall till, och stod inte ut med sorgen och längtan.

En dag hittade de en kattunge som var på deras tomt. Paret såg det som en chans att få ta hand om ett liv som behövde hjälp så dem tog in kattungen.

Katten var svart som natten, så den fick ett passande namn, Midnight.

Från första stund visste de att katten var speciell. Trots att svarta katter ofta betyder otur, var Roger och Bernita övertygade om motsatsen.

För att förstärka den åsikten, hände miraklet. Mindre än ett år efter att katten hade flyttat hem till paret blev Bernita gravid igen, den här gången överlevde barnet och fick namnet Stacey.


Trots detta med tanke på deras tidigare erfarenheter var paret väldigt försiktiga. Liksom de flesta höll de barnet övervakad vid spjälsängen medans hon sov. Även katten tycktes vara intresserad av den lilla flickans utveckling.

En dag lade Bernita Stacey i sin spjälsäng för sin eftermiddagsvila. Sedan gick hon ner till vardagsrummet.

Därefter sprang katten plötsligt och hoppade på Bernitas knä. Hon antog att katten bara sökte uppmärksamhet så ignorerade henne då hon studsade runt i rummet.

Efter en liten stund började Bernita höra ljud som kom ifrån babyvakten. Hon rusade snabbt upp på övervåningen för att kolla till Stacey och vad det var hon hörde när hon insåg en skrämmande sanning. 

”Det var det här skrik-gråtet. Det var skrämmande och jag hoppade ur stolen och sprang uppför trappan”, säger Bernita.

Tack vare katten hann Bernita upp på övervåningen i tid.

Staceys hud hade börjat bli blå, så de körde i ilfart till akuten, där de fick veta att deras barn hade fått andningssvikt.

Nedan kan du höra Oprah Winfrey prata om historien:

Annons