Katten börjar stryka sig intensivt mot hennes axel varje dag – då inser hon att han vill varna henne

För drygt 20 år sedan upptäckte 64-årige Sue McKenzie något ovanligt utanför sitt hus. En svartvitt kattunge stod och väntade i timmar utanför hennes dörr i Scunthorpe i England, i ösregnet.

Hennes man var inte intresserad av att släppa in i den lilla gatukatten, men kunde se den stackars kattungen sitta i ösregnet. Hon öppnade dörren och gav honom lite mat. Sedan dess har katten, som heter Tom levt med familjen.

Vad hon inte visste var att Tom skulle betala tillbaka varje tjänst på ett mycket oväntat sätt flera år senare...

I slutet av 1990-talet adopterade Sue McKenzie en hemlös kattunge som hon döpte till Tom.

Tom och Sue bildade omedelbart ett stark band, men den svartvita katten var inte som många andra katter.

Tom var mycket självständig och reserverad för andra människor. Han trivdes bäst när han var i trädgården och på många sätt fortsatte att vara en gatukatt. Men Sue älskade Toms mycket unika personlighet.

Men hon blev mycket förvånad när Tom plötsligt började ändra sitt beteende. Efter att ha varit samma katt i 20 år började Tom söka efter Sues närhet på ett sätt som han aldrig gjort tidigare.

Han började stryka sig och klappa samtidigt som han jamade högt på en speciell punkt på Sues kropp – hennes högra axel.

”Tom brukade aldrig söka kontakt på det viset, så jag tyckte det var väldigt märkligt när han började vara nära mig”, säger Sue till ITV News och fortsätter:

”Han brukade rafsa och stryka sig mot min axel och jama högt. Det gick till den punkten att det nästan blev en plåga”.

Efter två veckor tog hon honom till veterinären eftersom att hon trodde att det kanske var något fel med Tom, men veterinären hittade ingenting och sa att Tom kanske istället försökte säga henne något.

Sue arbetade som sjuksköterska och tyckte att hon kände sin kropp bra och skulle märka om hon var sjuk. Men veterinärens ord satte ändå igång tankarna, och när hon kom hem upptäckte hon att hon hade en knöl vid axeln.

Efter noggranna läkarundersökningar visade proverna att Sue hade Hodgkins lymfom, vilket är en cancerform som påverkar lymfsystemet.

Sue diagnostiserades i augusti 2014, och kort därefter utförde hon en operation för att avlägsna tumören. Efter några rundor med cellgiftsbehandling och tack vare att cancern upptäcktes i tid med Toms hjälp kunde läkarna till slut friskförklara Sue.

”Jag hade alltid trott djur har ett sjätte sinne för denna typ av saker”, säger Sue.

”Jag antar att jag är vid liv tack vare Tom. Han räddade mig, på sitt sätt”, säger Sue.

Djur är så mycket smartare än vi tror. Tom förtjänar att hedras för att ha räddat ägarens liv! Dela denna historia vidare på Facebook.

Dela på Facebook